Πώς λειτουργεί μια πάνα-βρακάκι Pampers® και από τι είναι φτιαγμένη;

Ως γονείς, θέλετε μια ασφαλή, άνετη πάνα-βρακάκι που κρατάει το μωρό σας στεγνό και του επιτρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο. Τα Pampers® σχεδιάζουν πάνες εδώ και 50 χρόνια έχοντας αυτό ακριβώς το σκεπτικό: διασφαλίζοντας ότι η απόδοση και η άνεση πηγαίνουν χέρι-χέρι με την ασφάλεια.

Ανακαλύψτε όλα όσα κάνουν την ποιότητα και την αξιοπιστία μιας πάνας-βρακάκι Pampers®, από την επιλογή των συστατικών μας (αυτά που χρησιμοποιούμε και αυτά που δεν χρησιμοποιούμε!), στο πώς λειτουργούν οι πάνες-βρακάκι μας.

Μια ασφαλής σύνθεση, που επικοινωνείται με απόλυτη διαφάνεια

Πριν γίνουν μέρος της πάνας-βρακάκι Pampers®, τα υλικά που χρησιμοποιούμε υπόκεινται σε αυστηρή επιλογή. Οι ερευνητές μας συνεργάζονται με παιδιάτρους, παιδοδερματολόγους και τοξικολόγους για να επικυρώσουν την ασφάλεια των υλικών και όλα τα τελικά βρεφικά προϊόντα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι δερματολογικά ελεγμένα και συμμορφώνονται αυστηρά με τις προδιαγραφές ασφάλειας της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΕ για την Ασφάλεια των Καταναλωτών SCCS / 1564/15 σχετικά με την ασφαλή χρήση ουσιών.

Πώς λειτουργούν οι πάνες-βρακάκι Pampers® και από τι είναι φτιαγμένες;

Πίσω Απορροφητικό στρώμα
Χαρούμενα σχέδια
Ελαστικά Τελειώματα
Λοσιόν
Άνω Απορροφητικό στρώμα
Απορροφητικός πυρήνας
Ελαστική ζώνη 360°
Ταινία για την απόρριψη

- Απορροφητικός πυρήνας: Αυτός είναι ο πυρήνας της τεχνολογίας των Pampers® ! Απορροφά την υγρασία και την κρατά μακριά από το δερματάκι του μωρού σας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει υγιές και στεγνό. Εδώ θα δείτε ό,τι περιέχεται στον απορροφητικό πυρήνα μας:

  • Το υπερ-απορροφητικό: είναι ένα υλικό κοινό για όλες τις πάνες μιας χρήσης, το οποίο έχει την ικανότητα να απορροφά έως και 30 φορές το βάρος του! Απορροφά και παγιδεύει την υγρασία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτά τα υπερ-απορροφητικά υλικά είναι απολύτως ασφαλή και χημικά αδρανή, όπως αποδείχθηκαν από περισσότερες από 400 μελέτες πάνω σε αυτό το συστατικό (οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 300.000 πάνες!) και σε πιθανές επαφές, ιδιαίτερα με ττο δέρμα.

  • Κυτταρίνη: είναι ένα υλικό φυσικής προέλευσης που απορροφά την υγρασία. Όλη η κυτταρίνη που χρησιμοποιείται στις πάνες-βρακάκι Pampers® παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα Pampers® δεσμεύονται για την αειφόρο διαχείριση των δασών και πληροί τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού κανονισμού αριθ. 995/2010. Τα Pampers® έχουν αναπτύξει έναν μοναδικό συνδυασμό σούπερ απορροφητικών και κυτταρίνης για πάνες υψηλής απόδοσης που βοηθούν ώστε να δώσουν στο μωρό σας απόλυτη άνεση. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της χρήσης σούπερ απορροφητικών και κυτταρίνης εξασφαλίζει ότι η πάνα δεν είναι ούτε πολύ ογκώδης ούτε εμποδίζει τις κινήσεις του μωρού (και αυτό βοηθά στην αποφυγή του διαβόητου "υγρού όγκου"!).

  • Πολυπροπυλένιο και πολυεστέρα

-Ελαστική ζώνη 360 °: Μια μαλακή ζώνη παρόμοια με εκείνη που έχει το εσώρουχο και έχει σχεδιαστεί για άνεση και ευκολία αλλαγής της πάνας. Είναι κατασκευασμένη από μαλακές ίνες πολυπροπυλενίου (παρόμοιες με τα εσώρουχα και τα ρούχα) και ελαστικά υλικά.

-Ταινία για την απόρριψη: Κολλώδης ταινία που βοηθά στην απόρριψη της πάνας-βρακάκι Pampers®. Είναι κατασκευασμένη από πολυπροπυλένιο και κόλλες ώστε να κολλάει στην πάνα-βρακάκι.

-Άνω Απορροφητικό στρώμα: κρατά την υγρασία στο εσωτερικό της πάνας για να διατηρήσει την επιδερμίδα του μωρού σας στεγνή. Το άνω στρώμα, το οποίο έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του μωρού σας, περιέχει ίνες πολυπροπυλενίου για να το κάνει απαλό και άνετο για το μωρό.

-Πίσω Απορροφητικό στρώμα: αυτό είναι το πίσω μέρος της πάνας. Συγκρατεί την υγρασία για την αποφυγή διαρροής στο κρεβάτι ή τα ρούχα του μωρού. Αποτελείται από πολυαιθυλένιο και ένα εσωτερικό περίβλημα από πολυπροπυλένιο για απαλότητα και άνεση.

-Ελαστικά Τελειώματα: βοηθούν την πάνα να εφαρμόσει σωστά στο σώμα του μωρού σας, γύρω από τα πόδια, για περισσότερη άνεση και αποφυγή διαρροών. Τα Pampers® δεν χρησιμοποιούν καουτσούκ ή λάτεξ τα οποία μπορεί να είναι αλλεργιογόνα. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε ελαστάνη και πολυπροπυλένιο.

-Κόλλες: χρησιμοποιούνται για να διατηρούν όλα τα συστατικά μαζί και να αποφεύγονται οι διαρροές. Δεν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του μωρού σας. Τα Pampers® χρησιμοποιούν μόνο συγκολλητικά χωρίς διαλύτες. Ως απάντηση στις προσδοκίες των καταναλωτών μας, συνεργαστήκαμε με τους προμηθευτές μας για να βελτιώσουμε τη μυρωδιά σε κάποιες από τις κόλλες μας. Αυτά τα υλικά υπόκεινται σε αυστηρή επιλογή και λεπτομερή αξιολόγηση και έχει αποδειχθεί η ασφαλής χρήση τους. Δεν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του μωρού.

-Λοσιόν*: για την προστασία της επιδερμίδας του μωρού σας και για τη μείωση του κινδύνου εξανθήματος από την πάνα-βρακάκι, τοποθετείται ένα προστατευτικό balm στο άνω απορροφητικό στρώμα της πάνας-βρακάκι, πιστοποιημένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Τα συστατικά αυτής της λοσιόν συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Περιέχει:

  • Βαζελίνη: υπόκειται σε φαρμακευτικό καθαρισμό και είναι απόλυτα ασφαλής για μωρά.

  • Eκχύλισμα φύλλων Αλόης (Aloe Vera) για απαλότητα.

  • Υγρή παραφίνη η οποία είναι μια λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης.

  • Για τις ενυδατικές της ιδιότητες, περιέχει ένα γαλακτωματοποιητή που χρησιμοποιείται συνήθως στη φαρμακευτική καιονομάζεται stearyl alcohol.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συσκευασία σας για να ελέγξετε την παρουσία λοσιόν στις πάνες σας.

-Αξιολάτρευτα σχέδια : βρίσκονται στο εξωτερικό της πάνας, διασκεδάζουν τους γονείς και τα μωρά! Περιέχουν χρωστικές που είναι μη διαλυτές στο νερό (έτσι δεν μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα).

-Δείκτης υγρασίας (στα ProCare & Premium Care πάνες μόνο): Τόοοοοοσο βολικό! Η λωρίδα αλλάζει χρώμα για να σας πει πότε πρέπει να αλλάξετε το μωρό σας! Είναι μια κίτρινη λωρίδα που αντιδρά στις μεταβολές του pH: γίνεται μπλε όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία του μωρού.

Ελαστάνη, πολυεστέρας, πολυπροπυλένιο ... τι είναι;

Όλες οι ίνες που περιέχονται στις πάνες-βρακάκι Pampers® μπορούν να βρεθούν επίσης στα…. δικά σας ρούχα όπως και σε εκείνα του μωρού σας! Είναι τεχνικά επεξεργασμένες ίνες με συγκεκριμένες ιδιότητες που συμβάλλουν στην άνεση και μέγιστη απόδοση για τις πάνες Pampers® .

  • Το πολυπροπυλένιο προσθέτει απαλότητα και άνεση σε όλα τα μέρη της πάνας-βρακάκι που έρχονται σε επαφή με το δέρμα του μωρού. Είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική ίνα, δεν σπάει και ως εκ τούτου αποφεύγονται τα "κομπάκια" και η τριβή με το δέρμα.

  • Ο πολυεστέρας βοηθά στην εξάπλωση της υγρασίας σε όλο το μήκος της πάνας-βρακάκι. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε αθλητικά είδη.

  • Το φιλμ πολυαιθυλενίου στην εξωτερική επιφάνεια της πάνας, έχει δύο ιδιαιτέρως σημαντικές ιδιότητες: είναι ανθεκτικό στο νερό και αναπνέει. Κλινικά ελεγμένο, βοηθά στο να αποφεύγονται οι διαρροές και βοηθά την επιδερμίδα να παραμείνει ωραία και στεγνή χάρη στα κανάλια αερισμού.

  • H ελαστάνη είναι μια ελαστική ίνα που περιέχεται σε πολλά υφάσματα πιθανότατα και στα ρούχα εγκυμοσύνης σας, για παράδειγμα! Χάρη στις ελαστικές της ιδιότητες, βοηθά την πάνα-βρακάκι να παραμείνει τέλεια στη θέση της ακολουθώντας τις κινήσεις του μωρού, αποφεύγοντας τυχόν λεκέδες ή διαρροές. Αυτές οι ίνες συνδυάζονται έξυπνα για να κρατήσουν την υγρασία στο κέντρο της πάνας-βρακάκι και να την παγιδεύσουν εκεί για να περιορίσουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων.

Pampers promise icon 

Επειδή θέλουμε να προσφέρουμε στο μωρό σας ασφαλείς πάνες και πάνες-βρακάκι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν προσθέτουμε στη σύνθεση των προϊόντων μας.

Τα Pampers® δεν προσθέτουν ανεπιθύμητα συστατικά στα προϊόντα τους. Η ασφάλεια του μωρού ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα.

Δεν προσθέτουμε τα παρακάτω συστατικά στις πάνες μας:

  • Δεν περιέχουν αλλεργιογόνες αρωματικές ουσίες της ΕΕ, όπως ορίζονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί Καλλυντικών Προϊόντων (EU Cosmetic Products Regulation) (EC) No 1223/2009.
  • Συντηρητικά. Τα Pampers® δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά στις πάνες τους, ούτε χρησιμοποιούν: φορμαλδεΰδη ή παράγωγά της, MIT ή CMIT, parabens, φαινοξυαιθανόλη, ενώσεις τεταρτοταγούς αμμωνίου (QACs), triclocarban ή triclosan.
  • Δισφαινόλη Α (BPA), διοξίνες, στοιχειακό χλώριο, αιθανόλη, βαρέα μέταλλα (όπως μόλυβδος και υδράργυρος), οργανοκασσιτερικές ενώσεις, parabens, παρασιτοκτόνα, φαινόλη, πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (ΠΑΥ).
  • Φυσικό λάτεξ και καουτσούκ που μπορεί μερικές φορές να είναι αλλεργιογόνα.
  • Λάτεξ από φυσικό καουτσούκ.

Ορισμένες από αυτές τις ουσίες είναι παρούσες στο περιβάλλον μας και επομένως μπορούν να βρεθούν ίχνη τους σε μια μεγάλη ποικιλία καθημερινών προϊόντων από τις πάνες, στο νερό της βρύσης, έως τα τρόφιμα.

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις πάνες-βρακάκι Pampers®, ελέγξτε τη σελίδα μας με τις συχνές ερωτήσεις ή καλέστε στο ✆00800 19561971 (χωρίς χρέωση)

*Κάποιες από τις πάνες μας περιέχουν λοσιόν.
Σημείωση: ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει να αγοράσει Pampers Harmonie.

Υπόσχεση Ασφάλειας των Pampers®

Οι Ειδικοί μας στην Ασφάλεια

Συχνές ερωτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί Pampers

Συγκατάθεση στη χρήση cookies