Πότε να αρχίσει η εκπαίδευση για την τουαλέτα: ενδείξεις ότι το παιδί είναι έτοιμο

Αν ξεκινήσετε την εκπαίδευση πριν το παιδί σας να είναι σωματικά και συναισθηματικά έτοιμο, θα εκνευριστείτε και θα στενοχωρηθείτε και οι δύο.

Επίσης, η διαδικασία θα τραβήξει, διότι είναι πιθανό να γίνει μάχη για το «ποιος θέλει τι», μία μάχη στην οποία οι γονείς δεν κερδίζουν ποτέ! Τα περισσότερα παιδιά εκπαιδεύονται μεταξύ 18 και 30 μηνών.

**Διαβάστε τα σημάδια

**

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, το παιδί θα σάς πει με τη συμπεριφορά του ότι μπορεί να ξεκινήσει. Είναι δυνατόν να προβλέψετε τις κενώσεις του; Σας δείχνει είτε με λόγια είτε με τη συμπεριφορά του ότι καταλαβαίνει πότε θα πάει τουαλέτα; Μπορεί να κατεβάσει και να σηκώσει το εσώρουχό του; Δείχνει ενδιαφέρον για την τουαλέτα και τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι εκεί μέσα; Μπορεί να πάει μέχρι εκεί και να καθίσει μόνο του στη λεκάνη; Άρχισε να σας λέει «όχι»; Του αρέσει να έχει μερικά παιχνίδια του σε συγκεκριμένα μέρη; Αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεται να ελέγχει τα πράγματα στο περιβάλλον του. Ξέρει τι σημαίνει «βρεγμένο» και «στεγνό»; Ανταποκρίνεται στον έπαινο και θέλει να σας ευχαριστήσει;

Αν η απάντησή σας είναι «ναι» στις περισσότερες ερωτήσεις, ίσως είναι έτοιμο να ξεκινήσει! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε και σε αυτό το σημαντικό στάδιο της ανάπτυξής του!

Καθυστερήστε την εκπαίδευση για την τουαλέτα αν το παιδί σας αγχώνεται. Αν δεν φαίνεται να πετυχαίνει, κάντε ένα διάλειμμα και προσπαθήστε ξανά σε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Θα γίνει!

Τα Pampers Pants χαρίζουν στο μωρό σας την προστασία και την άνεση που χρειάζεται, μέχρι να είναι έτοιμο για το γιογιό!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies