Τίποτα δεν αντικαθιστά το άγρυπνο μάτι του γονέα, αυτές οι 7 βασικές συμβουλές όμως, σας εξασφαλίζουν ότι εσείς και το σπίτι σας είστε έτοιμοι για την ημέρα που θα αρχίσει το μωρό σας να μπουσουλάει.

Κατεβείτε στο ύψος του μωρού σας -κυριολεκτικά.

Μπουσουλώντας μέσα στο σπίτι, θα συνειδητοποιήσετε ακριβώς, ποια αντικείμενα βρίσκονται στην εμβέλειά του. Για παράδειγμα, μπουσουλώντας κάτω από το γραφείο σας, μπορεί να δείτε την ηλεκτρική σύνδεση που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και βρίσκεται από κάτω, η οποία πρέπει να καλυφθεί. Βάζοντας εμπόδια στις σκάλες. Αν έχετε σκάλες στο σπίτι, πρέπει να βάλετε φράχτες ασφαλείας και στο πάνω και στο κάτω μέρος της σκάλας. Αν χρησιμοποιείτε φράχτες πίεσης, ένα μωρό που έχει αρκετό βάρος, μπορεί κάποια στιγμή να τους ανοίξει. Φράχτες που στηρίζονται στον τοίχο είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Κόψτε τα καλώδια.

Σιγουρευτείτε πως οτιδήποτε έχει καλώδιο δεν μπορεί να το φτάσει, συμπεριλαμβανομένης της ενδοεπικοινωνίας και του τηλεφώνου. Επίσης, μια έξυπνη ιδέα είναι να τοποθετήσετε κουρτίνες και παράθυρα χωρίς κορδόνι.

Απομακρύνετε μεγάλα, βαριά αντικείμενα.

Μόλις το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει, θα προσπαθήσει να ανέβει πάνω σε αυτά. Σιγουρευτείτε ότι πράγματα όπως η τηλεόραση και η βιβλιοθήκη, στηρίζονται στον τοίχο ή στο πάτωμα.

Κλειδώστε οτιδήποτε επικίνδυνο.

Το γκαράζ, το υπόγειο, το μπάνιο, η αίθουσα του γυμναστηρίου και το γραφείο, είναι δωμάτια που το περιεχόμενό τους μπορεί να είναι επικίνδυνο για το μωρό σας. Οποιοδήποτε ντουλάπι περιέχει απορρυπαντικά, μπογιές, βαριά εργαλεία, βάρη, μικρά κομμάτια ή χημικά κάθε είδους, πρέπει να κλειδωθεί και να είναι εκτός εμβέλειας.

Βάλτε προστατευτικά σε όλες τις γωνίες και τις πρίζες.

Όλες οι αιχμηρές γωνίες στα έπιπλα πρέπει να έχουν προστατευτικά, και όλες οι πρίζες πρέπει να «ντυθούν» με ειδικά καλύμματα.

Μάθετέ το να περπατάει με ασφάλεια.

Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο να περπατήσει, εξασκηθείτε στη σκάλα πηγαίνοντας πάνω-κάτω, δείχνοντάς του ότι πρέπει πάντα να κρατάει το κάγκελο.

Απομακρύνετε κάθε μικρό χαλάκι που θα μπορούσε να το κάνει να γλιστρήσει και να πέσει.