Μαμά και μωρό περνούν όμορφα ξαπλωμένοι στο γκαζόν

Τα Pampers, όχι μόνο νοιάζονται για κάθε μωρό, αλλά και για τον πλανήτη στον οποίο μεγαλώνουν.

Οι πάνες μίας χρήσης καθιστούν εύκολη τη φροντίδα για το δερματάκι του μικρού σας. Όμως, μπορεί ακόμα να αναρωτιέστε για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ανακαλύψτε πώς τα Pampers βοηθούν στη μείωση του αποτυπώματος των πανών και ανακαλύψτε τέσσερις συμβουλές για το πώς να απορρίπτετε τις χρησιμοποιημένες πάνες, εύκολα, στο σπίτι.

Κύκλος Ζωής μίας πάνας

Για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, εξετάζουμε τα πάντα, από το πώς και το πού προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες μας, από τη διαδικασία παραγωγής και τη συσκευασία μας, έως και τα προϊόντα που προσφέρουμε.

Δείτε εδώ τι κάνουμε στα Pampers ώστε να μειώσουμε τα περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πανών μας:

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στις Πάνες Pampers

Πρώτες ύλες

 • Η κυτταρίνη στις πάνες και τα χάρτινα κουτιά μας κατασκευάζονται με πρώτες ύλες από δάση και από άλλες ελεγχόμενες πηγές**. Οι πάνες και τα μωρομάντηλα Pampers Pure περιέχουν φυτικές ίνες υπεύθυνης προέλευσης.

 • Έχουμε μειώσει κατά το ήμισυ το βάρος της πάνας μας, διπλασιάζοντας την απορροφητικότητα, μέσα στα τελευταία 50 χρόνια.

 • Οι πάνες Pampers που χρησιμοποιεί ένα μωρό κατά μέσο όρο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των χρόνων που φοράει πάνα, κατασκευάζονται τώρα με 21 κιλά λιγότερες πρώτες ύλες, σε σχέση με πριν από 5 χρόνια.

Τα εργοστάσια Pampers ανά τον κόσμο

Παραγωγή

 • Όλα μας τα εργοστάσια ανά τον κόσμο στέλνουν τώρα μηδενικά απόβλητα κατασκευής στην υγειονομική ταφή.

 • Τα εργοστάσιά μας στην Ευρώπη καταναλώνουν 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.**

 • Έως το 2030, στόχος μας είναι όλα μας τα εργοστάσια ανά τον κόσμο να καταναλώνουν 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συσκευασίες Pampers είναι 100% ανακυκλώσιμες

Συσκευασία

 • Όλες οι συσκευασίες των πανών μας είναι 100% ανακυκλώσιμες.***

 • Όλα τα κουτιά μας κατασκευάζονται πλέον από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι****

 • Εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε τις συσκευασίες μας από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά έως το 2025.

Pampers διανομή και χρήση

Διανομή και Χρήση

 • Το 100% των πανών μας που πωλούνται στην Ευρώπη, κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Παράγουμε τις πάνες μας κοντά σε εσάς, στις δικές μας μονάδες παραγωγής.

Η καρδιά των Pampers

Απόρριψη Πάνας

 • Τα Pampers μαθαίνουν πώς να δώσουν ξανά ζωή σε χρησιμοποιημένες πάνες.

 • Το πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης πάνας που δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία μας, το FaterSMART, λειτουργεί ήδη στην Ιταλία.

 • Ξεκινήσαμε να συλλέγουμε πάνες στο Άμστερνταμ για ανακύκλωση σε – όπως ονομάζονται- «έξυπνους» κάδους. Οι γονείς μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα, να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να ξεκλειδώσουν τον κάδο και να απορρίψουν τις χρησιμοποιημένες πάνες σε αυτόν.

 • Μαζί με τους γονείς στο Άμστερνταμ, συγκεντρώσαμε περισσότερες από 200,000 πάνες για ανακύκλωση.

 • Σχεδιάζουμε την ανακύκλωση πανών σε 5 πόλεις έως το 2023.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βήματα που έχουμε κάνει, και όπως ένα παιδί μαθαίνει να περπατάει, κάθε νέο βήμα, μας ωθεί να εξερευνήσουμε και να κάνουμε περισσότερα.

Πώς να Απορρίψετε τις Χρησιμοποιημένες Πάνες στο Σπίτι

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απορρίψετε τις χρησιμοποιημένες πάνες στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Απόρριψη Βρώμικων Πανών

1. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν και αφού αλλάξετε πάνα.

Τυλίξτε την χρησιμοποιημένη πάνα και ασφαλίστε την με τις ταινίες

2. Τυλίξτε την πάνα με την πλευρά με τα κακάκια ή με την υγρασία ώστε να είναι «προς τα μέσα» και ασφαλίστε την με τις ταινίες. Έτσι γίνονται πιο εύκολες στη διαχείριση και την απόρριψη σε έναν κάδο.

Απορρίψτε την με τα γενικά απορρίμματα ή σε έναν ειδικό κάδο για πάνες για την αποφυγή οσμών

3. Πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως, οι πάνες μίας χρήσης μπορούν να απορριφθούν στον κοινό κάδο σκουπιδιών κάθε νοικοκυριού. Όμως, είναι καλή ιδέα να έχετε έναν ξεχωριστό κάδο με επένδυση, ειδικά για πάνες, δίπλα από την αλλαξιέρα, για έξτρα ευκολία. Χρησιμοποιώντας έναν κάδο με καπάκι ή έναν ειδικό κάδο για πάνες, βοηθά στην αποφυγή των οσμών. Όταν αυτός ο μικρός κάδος γεμίσει, απορρίψτε τις πάνες μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα του νοικοκυριού.

Κρατήστε τις πλαστικές σακούλες και τις συσκευασίες μακριά από τα παιδιά

4. Ασφάλεια & υγιεινή πρώτα απ’ όλα. Κρατήστε τις πάνες, τους κάδους και τις συσκευασίες μακριά από τα παιδιά, όλες τις ώρες.

Μαμά και μωρό χαμογελούν κατά την αλλαγή της πάνας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ με μία Ματιά

 • Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, οι πάνες έχουν μειώσει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με την πάροδο των ετών, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση.

  Για παράδειγμα, οι πάνες Pampers που χρησιμοποιεί ένα μωρό κατά μέσο όρο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των χρόνων που φοράει πάνα, κατασκευάζονται τώρα με 21 κιλά λιγότερες πρώτες ύλες, σε σχέση με πριν από 5 χρόνια.

 • Οι χρησιμοποιημένες πάνες συνήθως απορρίπτονται μαζί με τα κοινά απορρίμματα ενός νοικοκυριού, και αυτά τα απορρίμματα συνήθως καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε αποτεφρωτήρες που δεν μπορούν να βιοδιασπαστούν.

Ανακαλύψτε Περισσότερα

Όταν πρόκειται στο να κάνουμε τις πάνες μας πιο βιώσιμες, όλα έχουν σημασία - από τον τρόπο με τον οποίο προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες μας και παράγουμε τις πάνες μας, μέχρι τη συσκευασία που χρησιμοποιούμε - και πάντα ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε περισσότερα, παρέχοντας παράλληλα την ίδια, αξεπέραστη προστασία για το δερματάκι του μωρού σας.

*Αφορά μόνο τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στη Δυτική Ευρώπη ** Εξαιρείται η Ρωσία & η Ουκρανία. Πιστοποιητικά ανανεώσιμης ενέργειας από αιολικό πάρκο *** Όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανακύκλωσης ****Κουτιά καταναλωτών