Pampers & Βιωσιμότητα - Στόχος μας τα λιγότερα απόβλητα

Τα απόβλητα είναι μια τεράστια πρόκληση της βιωσιμότητας για τη βιομηχανία και την κοινωνία - οι γονείς την αντιμετωπίζουν καθημερινά όταν αλλάζουν πάνα. Δεσμευόμαστε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο.

Πιστεύουμε στη δύναμη της καινοτομίας και της συλλογικής δράσης, γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με γονείς, συνεργάτες και παράγοντες του κλάδου, όπως εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων και αρχές, για να κατανοήσουμε τι θα μπορούσε να φέρει την πραγματική διαφορά. Αγαπάμε τις λύσεις κυκλικής οικονομίας και θα επενδύσουμε παγκοσμίως 10 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 σε συνεργασίες και συμμαχίες σε όλο τον κόσμο για να μάθουμε και να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την εξεύρεση λύσεων.

Μαμά κρατάει το μωρό της στον αέρα

Πιο ελαφριές πάνες

Η μείωση του βάρους των πανών μας βοηθά στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που δημιουργούνται από αυτές. Εάν είστε γονιός, δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι ένα μέσο μωρό στην Ευρώπη θα χρειαστεί μερικές χιλιάδες πάνες μέχρι να εκπαιδευτεί στο γιογιό. Γι' αυτό, τα τελευταία 301 χρόνια μειώσαμε το βάρος των πάνας μας κατά 50%, χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικά υλικά και επιλέγοντας ένα πιο καινοτόμο προϊοντικό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, εάν ένα μωρό φοράει Pampers, σήμερα χρειάζεται έως και 20 κιλά λιγότερα υλικά πάνας για να καλύψει τις ανάγκες του, σε σχέση με πριν από 6 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πετιούνται στον κάδο περίπου 750 λιγότερες πάνες!

Μωρό με πάνα περπατάει

Αναζητάμε νέες λύσεις για τα απόβλητα

Είμαστε αφοσιωμένοι στην καινοτομία και είμαστε σε στενή επαφή με τους συνεργάτες μας για να κατανοήσουμε τι δυνατότητες υπάρχουν προκειμένου να μειώσουμε τα απορρίμματα στις πάνες. Για αυτόν τον σκοπό θα επενδύουμε παγκοσμίως πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε συνεργασίες και συμμαχίες έως το 2030. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε λύσεις κυκλικής οικονομίας και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιτάχυνση ολόκληρης της βιομηχανίας προς λιγότερα απόβλητα.

Ακριβώς όπως συμβαίνει στο ταξίδι μάθησης ενός μωρού, έτσι και εμείς ανακαλύπτουμε συνεχώς περισσότερα πράγματα. Μάθαμε πολλά από τους «έξυπνους κάδους», που υπήρξαν πιλοτικά στο Παρίσι, στο Kobe City της Ιαπωνίας και στο Άμστερνταμ. Κάθε χώρα είναι διαφορετική και οι πιλοτικοί κάδοι μας μάς βοηθούν να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, κατανοώντας τους τοπικούς κανονισμούς για τα απόβλητα, τις πρακτικές συλλογής και τις συνήθειες των γονέων. Η διαχείριση των απορριμμάτων πάνας ξεκινάει από τους κατασκευαστές και φτάνει μέχρι τους γονείς. Είναι ένα σύνθετο έργο, αλλά εμείς στα Pampers είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας.

Μαμά κάνει ανακύκλωση πάνας

Νέες λύσεις στη συσκευασία

Τα απορρίμματα των συσκευασιών απασχολούν πολλούς από εμάς σήμερα. Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 να έχουμε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, όπου υπάρχει η τοπική υποδομή. Θέλουμε επίσης μέχρι το 2030 να έχουμε μειώσει κατά 50% τη χρήση στις συσκευασίες μας των πλαστικών με βάση το παρθένο πετρέλαιο. Στην Ευρώπη η συσκευασία των Pampers Harmonie περιέχει υλικά φυτικής προέλευσης (BioPE) και αυτό είναι το πρώτο βήμα που έχουμε κάνει στο ταξίδι για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού με παρθένο πετρέλαιο. Επίσης έχουμε ενσωματώσει το μεταβιομηχανικό ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες των Premium και Mainline σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 οι συσκευασίες μας να είναι 100% ανακυκλώσιμες. Θέλουμε επίσης να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού με παρθένο πετρέλαιο στις συσκευασίες μας έως 50% μέχρι το 2030.

Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 να έχουμε κάνει τις συσκευασίες μας 100% ανακυκλώσιμες. Θέλουμε επίσης να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού με παρθένο πετρέλαιο στις συσκευασίες μας έως 50% μέχρι το 2030.

Πάνες που νοιάζονται για τον πλανήτη

Βοηθάμε τους γονείς και τους φροντιστές των μωρών να πετούν τις πάνες και τα μαντηλάκια μας υπεύθυνα μέσω της επισήμανσης και των πληροφοριών που μπορούν να βρουν στους ιστότοπούς μας. Στην Pampers, δεσμευόμαστε επίσης να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς να πετάτε σωστά στα απορρίμματα τις πάνες και τα μαντηλάκια μας.

Οι συσκευασίες στα μαντηλάκια μας είχαν για πολλά χρόνια την επισήμανση «μην τα πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας» - είτε περιέχουν πλαστικό είτε όχι! Όταν λοιπόν πετάτε τα μαντηλάκια σας είναι σημαντικό να θυμάστε την προστασία του πλανήτη: τα πετάμε στον κάδο και όχι στη λεκάνη της τουαλέτα!

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς πετάμε σωστά στα απορρίμματα μια χρησιμοποιημένη πάνα:

  • Να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά την αλλαγή της πάνας. / Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την αλλαγή της πάνας.

  • Τυλίξτε τη χρησιμοποιημένη πάνα με τη λερωμένη ή υγρή πλευρά στραμμένη προς τα μέσα και στερεώστε τη με τις προσαρτημένες ταινίες. Αυτό διευκολύνει τον χειρισμό και την τοποθέτησή τους σε κάδο. / Τυλίξτε τη χρησιμοποιημένη πάνα με τη λερωμένη ή υγρή πλευρά προς τα μέσα και κλείστε τη με τις ταινίες. Έτσι μπορείτε να την κρατάτε πιο εύκολα καθώς και να τη βάλετε στον κάδο.

  • Για επιπλέον ευκολία, μια καλή ιδέα είναι να έχετε έναν ξεχωριστό κάδο hands-free (με επένδυση) για πάνες δίπλα στην αλλαξιέρα σας. Η χρήση ενός κάδου με καπάκι ή ενός ειδικού κάδου απόρριψης πάνας βοηθά στη μείωση των οσμών. Μόλις γεμίσει ο μικρός κάδος, πετάξτε τις πάνες μαζί τα υπόλοιπα απορρίμματα του σπιτιού. Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία, αν και συνήθως οι πάνες μιας χρήσης πηγαίνουν στον κάδο μαζί με τα γενικά απορρίμματα του σπιτιού.

  • Σημασία έχουν πρώτα η ασφάλεια και η υγιεινή – κρατάτε πάντα τις πάνες, τις πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και τη συσκευασία από τις πάνες μακριά από το παιδί σας. / Σημασία έχει πάνω από όλα η ασφάλεια και η υγιεινή των μωρών. Γι’ αυτό να θυμάστε να κρατάτε μακριά από το παιδί σας τις πάνες, τη συσκευασία τους, αλλά και τις πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

150% ισχύει για το χρονικό διάστημα από το 1990 έως και το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί Pampers

Συγκατάθεση στη χρήση cookies