Ασκήσεις γυμναστικής με το μωρό σας

Αντί να θυσιάζετε μέρος από τον πολύτιμο χρόνο που έχετε για να δεθείτε με το μωρό σας, γιατί δεν το εντάσσετε στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε; Ξεκινήστε με αυτές τις απλές και εύκολες ασκήσεις, μαζί με το μωρό σας.

Βγείτε έξω.

Είτε τρέχετε είτε περπατάτε, το να παίρνετε το μωρό μαζί σας, ενώ κάνετε χιλιόμετρα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Απλά περιμένετε μέχρι να γίνει το μωρό τουλάχιστον έξι μηνών έτσι ώστε να μπορεί να κάθεται με ίσια την πλάτη στο καροτσάκι. Ενισχύστε τη συμμετοχή του μωρού σας, μιλώντας του και δείχνοντάς του τα τοπία από τα οποία περνάτε.

Παρακολουθήστε ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Πολλά γυμναστήρια προσφέρουν μαθήματα για μαμάδες με μωρά, από γιόγκα μέχρι αεροβική γυμναστική. Έτσι θα έχετε το πλεονέκτημα να σας καθοδηγεί ένας γυμναστής μέσα από τις καλύτερες ασκήσεις για μετά την εγκυμοσύνη, ενώ το μωρό σας θα παρακολουθεί τις άλλες μαμάδες και τα μωρά να κινούνται στην αίθουσα.

Και αν χρειάζεστε ένα διάλειμμα, βάλτε τον μπαμπά να πάρει το μωρό όταν και εκείνος θα γυμνάζεται.

Γυμναστική για τη μαμά και το μωρό.

Το να εντάξετε το μωρό σας στις ασκήσεις τόνωσης μπορεί να είναι διασκεδαστικό και για τους δύο.

Ξεκινήστε με αυτές τις τρεις κινήσεις:

  1. Τέντωμα σκύλου. Ξαπλώστε μπρούμυτα και κρατήστε τους γοφούς σας στο έδαφος, καθώς σηκώνετε το στήθος σας ψηλά προς τον ουρανό. Ξαπλώστε το μωρό σας στο έδαφος μπροστά σας και πλημμυρίστε το με φιλιά, κάθε φορά που κατεβαίνετε προς τα κάτω.

  2. Βαθύ κάθισμα. Κρατήσετε το μωρό σας, καθώς κάνετε βαθύ κάθισμα σε ένα παγκάκι του πάρκου ή στον καναπέ σας. Σφίξτε τους μύες του κορμού σας (λες και κάποιος πρόκειται να σας χτυπήσει στο στομάχι), καθώς θα σηκώνεστε και πάλι ψηλά.

  3. Ασκήσεις για τους ώμους. Σταθείτε όρθια με σφιγμένους τους μύες του κορμού σας και κρατήστε το μωρό σας με ασφάλεια στα χέρια σας. Σηκώστε το στον αέρα και κατεβάστε το πάλι κάτω για να του δώσετε φιλιά. Τις ημέρες που η άσκηση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, θυμηθείτε ότι και το μωρό σας χρειάζεται ερεθίσματα και καθαρό αέρα. Η σκέψη του ότι κάνετε κάτι καλό για την υγεία του μωρού σας – χάνοντας παράλληλα και τα κιλά της εγκυμοσύνης – σίγουρα θα σας βοηθήσει να βγείτε έξω από το σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies