Γνωρίστε το νέο σας μωρό στην οικογένεια

Πριν αρχίσετε να τρέχετε για επισκέψεις σε όλη την πόλη με το νεογέννητό σας, κάντε ένα βήμα πίσω και πάρτε ανάσα. Η λύση; Πείτε σε όλους να έρθουν σε σας!

Μετρήστε τον αριθμό των καλεσμένων.

Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε ένα γεύμα, υπολογίστε πόσα άτομα περιμένετε. Αν δεν έχετε ένα τραπέζι όπου μπορούν να καθίσουν όλοι, σκεφτείτε μήπως να επεκτείνετε την περιοχή του γεύματος σε άλλο δωμάτιο.

Στείλτε προσκλήσεις.

Αν τους καλέσετε όλους σε μια σημαντική γιορτή, εξηγήστε το λόγο για τον οποίο γίνεται φέτος το κάλεσμα στο σπίτι σας. Μην ανησυχείτε, θα καταλάβουν.

Σχεδιάστε ένα μενού που δεν χρειάζεται πολύ κόπο.

Διαλέξτε ένα κυρίως γεύμα που μαγειρεύεται για αρκετή ώρα μόνο του (ένα πιάτο που μαγειρεύεται με αργό τρόπο ή κάτι που μπορεί να μπει στο φούρνο για αρκετή ώρα είναι το κλειδί), και μετά ζητήστε από τους καλεσμένους σας να φέρουν συνοδευτικά πιάτα, ορεκτικά, σαλάτες ή επιδόρπιο.

Στρώσιμο τραπεζιού.

Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να είναι όλα τέλεια. Μαζέψτε αρκετές καρέκλες, πιάτα και ποτήρια για όλους και ετοιμάστε το φαγητό-αυτό χρειάζεται μόνο να κάνετε. Εφόσον είστε οικογενειακά, δε θα έπρεπε να νιώθετε πίεση να σερβίρετε όλους τους καλεσμένους σας.

Συναντηθείτε και χαιρετήστε.

Μόλις τελειώσει το φαγητό, οι συγγενείς σας μπορούν να γνωρίσουν και να πάρουν στην αγκαλιά το μωρό σας με τη σειρά. Η ομαδική δουλειά είναι απολύτως απαραίτητη για να τα ετοιμάσετε όλα και για να έχετε μια πετυχημένη χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο τέλος της βραδιάς. Τα μέλη των οικογενειακών συγκεντρώσεων μπορεί να αυξηθούν ή και να αλλάξουν με τον καιρό, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια.

Τώρα έχετε τη δική σας οικογένεια και μπορείτε να καθιερώσετε δικές σας, καινούργιες παραδόσεις παράλληλα με τις οικογενειακές παραδόσεις από το παρελθόν σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies