Πώς να κάνετε μπάνιο ένα νεογέννητο

Το μπάνιο μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και ένας τρόπος για συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ εσάς και του μωρού σας. Στα περισσότερα μωρά αρέσει πολύ η ώρα του μπάνιου και παρόλο που μπορεί να χρειαστείτε μερικές προσπάθειες μέχρι να συνηθίσετε τη ρουτίνα του μπάνιου, θα γίνετε επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν.

Συμβουλές για μαμάδες.

Αντί να το βάλετε στο νερό, δοκιμάστε να το κάνετε μπάνιο χρησιμοποιώντας μόνο το σφουγγάρι, μέχρι ο ομφάλιος λώρος να πέσει. Αυτό βοηθάει να τον διατηρείτε στεγνό και βοηθάει στην επούλωση. Μόλις η περιοχή του ομφάλιου λώρου επουλωθεί, μπορείτε να βάλετε το μωρό σας κατευθείαν στο νερό.

Ίσως σας φανεί ευκολότερο σε ειδική μπανιέρα για μωρά, στο νιπτήρα ή σε πλαστική λεκάνη επενδυμένη με καθαρή πετσέτα.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό.

Μπορείτε να ελέγξετε με τον αγκώνα σας πρώτα, σε περίπτωση που είναι πολύ ζεστό. Σιγουρευτείτε ότι τα πανάκια για το πλύσιμο, το σαπούνι και οι πετσέτες είναι κοντά σας, γιατί θα χρειαστεί να κρατάτε το μωρό συνεχώς.

Μετά το μπάνιο, σκουπίστε το μωρό σας, στεγνώνοντας απαλά όλες τις δίπλες στο δερματάκι του. Όταν είναι καθαρό και στεγνό, φορέστε του καινούργια πάνα, σηκώστε το αγκαλιά και απολαύστε αυτή την υπέροχη μυρωδιά ενός φρεσκομπανιαρισμένου νεογέννητου ͘είναι ό,τι καλύτερο!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies