Προλάβετε τα εγκαύματα από τον ήλιο

Βοηθήστε το παιδί σας να αποφύγει τα εγκαύματα από τον ήλιο, κρατώντας το μακριά από τον ήλιο το μεσημέρι και καλύπτοντάς το με το κατάλληλο αντηλιακό, που σας υπέδειξε ο παιδίατρος ή ο παιδοδερματολόγος, όταν βρίσκεται έξω. Τα καπέλα, τα μακριά μανίκια, τα παντελόνια και τα σκίαστρα στα καροτσάκια προσφέρουν την καλύτερη προστασία. Να θυμάστε ότι το παιδί σας μπορεί να πάθει έγκαυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με όλους τους καιρούς, είτε είναι ηλιόλουστη η ημέρα είτε συννεφιασμένη.

Θεραπεία των εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Αν το παιδί σας πάθει εγκαύματα, απαλύνετε τη δυσφορία του, τοποθετώντας ένα πετσετάκι βρεγμένο με κρύο νερό στην καμένη του επιδερμίδα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ο παιδίατρός σας μπορεί, επίσης, να σας προτείνει να του δώσετε παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Μία λιπαρή κρέμα, όπως η βαζελίνη, ή μία ενυδατική κρέμα, όπως η αλόη βέρα, μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία του δέρματος του παιδιού σας, να μειώσουν τον πόνο του και να προλάβουν την ξήρανση του δέρματος. Αν το έγκαυμα παρουσιάσει φουσκάλες, πρόκειται για έγκαυμα δευτέρου βαθμού και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.

**Μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στον ήλιο από τον παιδίατρο ή τον δερματολόγο σας.

**

Συμβουλή:

Αποφύγετε το έγκαυμα στο ίδιο σημείο: Οι περιοχές του δέρματος που έχουν πάθει ζημιά από τον ήλιο χρειάζονται επιπλέον προστασία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies