Δωμάτιο: 5 προϊόντα που το δωμάτιο κάθε μωρού πρέπει να έχει

Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο.

Ιδανικά, το νέο παιδικό σας δωμάτιο θα πρέπει να είναι άνετο και για εσάς και για το μωρό σας. Μόλις έχετε εγκαταστήσει τα βασικά, αυτά τα επιπλέον αξεσουάρ θα κάνουν το δωμάτιο πιο φιλικό και για τη μητέρα και για το μωρό. Μια κουνιστή καρέκλα ή μια κούνια (σαν αυτές του κήπου αλλά μικρότερη) θα σας φανεί ιδιαίτερα ευχάριστη όταν θηλάζετε ή όταν νανουρίζετε το μωρό σας, καθώς αυτή η μαλακιά κίνηση μπρος-πίσω θα ηρεμίσει το μωρό ώστε να αποκοιμηθεί. Τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα στην καρέκλα, για τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε όσο θηλάζετε ή ταΐζετε με το μπιμπερό.

Ανεμιστήρας.

Ένα απαλό αεράκι θα βοηθήσει εσάς και το νεογέννητό σας να παραμείνετε δροσεροί και ήρεμοι. Το συνεχές βούισμα του ανεμιστήρα λειτουργεί ως λευκός θόρυβος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να ηρεμήσει όταν είναι ανήσυχο.

Μόμπιλο κούνιας.

Αν σχεδιάζετε να κρεμάσετε ένα μόμπιλο πάνω από την κούνια του μωρού σας, σιγουρευτείτε ότι είναι σταθερά δεμένο στα πλαϊνά κάγκελα και τοποθετημένο έτσι, ώστε να μην μπορεί να το φτάσει.

Όταν το μωρό σας είναι πέντε μηνών (ή και νωρίτερα και έχει ήδη αρχίσει να σπρώχνει με τα χέρια και τα πόδια για να σηκωθεί) θα χρειαστεί να το απομακρύνετε από την κούνια και να το κρεμάσετε κάπου αλλού.

Επιλέξτε κάτι πολύχρωμο – το κόκκινο είναι το πρώτο χρώμα που θα δει.

Παιδικά βιβλία.

Τα παιδικά βιβλία δεν είναι μόνο για να δείχνουν όμορφα πάνω στο ράφι: το να διαβάζετε φωναχτά στο παιδί σας, ανεξάρτητα από την ηλικία του – θα το βοηθήσει να χτίσει λεξιλόγιο και επικοινωνία με τον κόσμο γύρω του.

Φυσικά, ό,τι καλύτερο στο παιδικό δωμάτιο είναι φυσικά… η Μαμά και ο Μπαμπάς! Πριν προλάβετε να το καταλάβετε, θα βρεθείτε να αντικαθιστάτε την κούνια με ένα παιδικό κρεβάτι, οπότε φροντίστε να ζήσετε και να θυμάστε αυτές τις πρώτες, μοναδικές αναμνήσεις!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies