Πασχαλινές κατασκευές για νήπια

Το σαββατοκύριακο του Πάσχα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να περάσετε λίγο πραγματικά ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

Αφιερώστε το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του χρόνου βάζοντας το παιδάκι σας, αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, να ασχοληθούν με την κατασκευή διασκεδαστικών, δημιουργικών πασχαλινών χειροτεχνιών. Είτε φτιάχνετε ένα χάρτη για κυνήγι θησαυρού για το παιδί, είτε το βοηθάτε να βάψει αυγά, να θυμάστε να χρησιμοποιείτε υλικά που είναι φιλικά προς το παιδί και ακίνδυνα, όπως ψαλίδια με στρογγυλεμένες άκρες, μαλακά πινέλα και μη τοξικές ακρυλικές μπογιές που βγαίνουν με το νερό.

Για το βάψιμο αυγών θα χρειαστείτε: αυγά, ακρυλικές βαφές σε διάφορα χρώματα, πινέλα ζωγραφικής, γκλίτερ, κόλλα.

Βράστε τα αυγά για πέντε έως επτά λεπτά, κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν (σε σημείο όπου είναι σίγουρο ότι το παιδάκι σας δεν θα μπορεί να τα φτάσει όσο είναι ζεστά).

Αδειάστε τις βαφές σε μικρά ξεχωριστά μπολάκια και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει σχέδια επάνω σε κάθε αυγό.

Μετά βάλτε τα επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας ή σε ένα επίπεδο πιάτο για να στεγνώσουν.

Για πιο λαμπερά και γυαλιστερά αυγά, ανακατέψτε λίγο γκλίτερ με κόλλα και απλώστε το επάνω τους.

Για να φτιάξετε χάρτη θησαυρού: πάρτε ένα χαρτί μεγέθους Α5, χρωματιστούς μαρκαδόρους και μπογιές για να ζωγραφίσετε έναν απλό χάρτη του σπιτιού ή της αυλής σας, εκεί δηλαδή που σκοπεύετε να κρύψετε τα αυγά.

Φροντίστε τα σχέδια να είναι μεγάλα και οι οδηγίες απλές. Κρύψτε τα αυγά σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή της αυλής (ή και στα δύο). Διακοσμήστε καλαθάκια-κατάλληλου μεγέθους για μικρά παιδιά- με φτερά, κορδέλες, κομμάτια από βαμβάκι και πομ-πομ, και ξεκινήστε το κυνήγι θησαυρού.

Καλέστε τους φίλους του για να παίξουν και να ψάξουν μαζί, και χαρίστε τους ένα αξέχαστο απόγευμα. Για χάρτινα αυτιά λαγού θα χρειαστείτε: περίπου τρία φύλλα χαρτί κατασκευών (λευκό ή χρωματιστό), κόλλα ασφαλή για παιδιά, γκλίτερ, κορδέλες, πούλιες, χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους.

Χρησιμοποιήστε το λευκό χαρτί και φτιάξτε με αυτό, το κύριο σχήμα των αυτιών, μετά κόψτε το ίδιο σχήμα σε μικρότερο μέγεθος με το χρωματιστό χαρτί. Κολλήστε τα μικρότερα, χρωματιστά αυτιά επάνω στα λευκά.

Αφήστε το παιδί σας να διακοσμήσει τα αυτιά με γκλίτερ, κόλλα ή πούλιες. Κόψτε μια μακριά λωρίδα από το χαρτί κατασκευών και προσαρμόστε το μήκος της στη διάμετρο του κεφαλιού του παιδιού σας, γύρω από το μέτωπο.

Δώστε τη στο παιδί για να φτιάξει ζωγραφιές επάνω της και μετά βοηθήστε το να κολλήσει τις άκρες της λωρίδας μεταξύ τους και τα αυτιά επάνω στη λωρίδα.

Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει προτού το παιδί δοκιμάσει την κατασκευή. Το να δημιουργείτε αναμνήσεις με το παιδί σας τώρα, είναι σπουδαίο.

Γιατί αυτές οι αναμνήσεις θα γίνουν οι παραδόσεις που θα μοιραστεί εκείνο, με τη δική του οικογένεια αργότερα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies