Δραστηριότητες για νήπια: το παιχνίδι με άλλα παιδιά

Όσο και αν αγαπάτε το παιδί σας, τίποτα από όσα μπορείτε να κάνετε για εκείνο δεν αντικαθιστά τη χαρά που παίρνει από το να βρίσκεται με άλλα παιδιά. Αν δεν πάει ήδη σε παιδικό σταθμό ή σε βρεφονηπιακό, τώρα είναι η στιγμή να βρείτε ένα τρόπο για να έρχεται συχνά σε επαφή με παιδιά κοντά στην ηλικία του.

Κρατήστε το απασχολημένο.

Δοκιμάστε μια ομάδα παιχνιδιού ή μια άλλη σχεδιασμένη δραστηριότητα. Σας συμφέρει να κρατάτε το παιδί σας απασχολημένο και πολυάσχολο. Όταν τα παιδιά αυτής της ηλικίας βαριούνται, συχνά παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, επειδή θα κάνουν τα πάντα για να “ζωντανέψουν τα πράγματα”.

Προτιμήστε το σύντομο πρόγραμμα.

Αν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δυο ή τρεις ολόκληρες μέρες στον παιδικό σταθμό και πέντε μέρες μικρότερης διάρκειας, προτιμήστε τη δεύτερη επιλογή. Για τα περισσότερα παιδιά, η πιο σύντομη μέρα είναι και η πιο εύκολη. Το να έχουν το ίδιο πρόγραμμα κάθε μέρα της εβδομάδας είναι βοηθητικό τόσο για τη λειτουργία στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας αλλά και τα περισσότερα μικρά παιδιά τα καταφέρνουν καλά με αυτό το πρόγραμμα των ""γεμάτων"" ημερών. Συνεχίσετε να παρατηρείτε με μεγάλη προσοχή και διαθεσιμότητα πώς τα πάει το παιδί σας καθώς κάνει τη μετάβαση στο βρεφονηπιακό ή τον παιδικό σταθμό.

Διαλέγοντας έναν καλό παιδικό σταθμό.

Όταν πρόκειται να διαλέξετε παιδικό σταθμό, καλό είναι να το έχετε μελετήσει από πριν. Πολλά καλά σχολεία προσχολικής αγωγής έχουν λίστες αναμονής και παίρνει χρόνο να βρείτε το σωστό περιβάλλον για το παιδί σας. Σκεφτείτε κάθε πιθανότητα, περνώντας αρκετό χρόνο εκεί για να βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη επιλογή σχολείου θα εξυπηρετεί και εσάς και το παιδί σας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies