Υγιεινές συνταγές για νήπια: τροφές φιλικές προς τα παιδιά

Το νήπιό σας προτιμά να τρώει περισσότερο τις μαλακές τροφές.

Μικρά κομμάτια μαγειρεμένου κοτόπουλου, μακαρόνια χωρίς μπαχαρικά, καλομαγειρεμένα, ανάλατα κομμάτια λαχανικών κ.λπ.

Συνεχίστε να του δίνετε και δημητριακά για μωρά, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι παίρνει αρκετές βιταμίνες Β και σίδηρο.Τώρα είναι μια καλή εποχή να του δώσετε τροφές με διαφορετικές υφές. Έτσι θα μεγαλώσει θέλοντας να δοκιμάσει καινούργια πράγματα.

Πόσο είναι αρκετό; Η ποσότητα που τρώει ένα νήπιο, διαφέρει από γεύμα σε γεύμα και από μέρα σε μέρα. Μην ανησυχείτε ότι το παιδί σας δεν τρώει αρκετά, από τη στιγμή που μεγαλώνει κανονικά και συνεχίζει να παίρνει βάρος.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ξέρουν να παίρνουν τα συστατικά που χρειάζονται. Μάλιστα χρειάζονται λιγότερο φαγητό απ’ όσο μπορεί να πιστεύετε: σχεδόν 900 με 1000 θερμίδες κάθε μέρα. Δεν είναι πολλές, αν σκεφτείτε ότι το παιδί σας παίρνει 300 με 500 απ’ αυτές τις θερμίδες μόνο από το γάλα (περίπου 450 με 500 γραμμάρια).

Το νήπιό σας θα παίρνει αρκετές θερμίδες αν του προσφέρετε τρία γεύματα την ημέρα, μαζί με τρία σνακ. Δοκιμάστε μισό κεκάκι με λιωμένο, χλιαρό τυρί ή ανάλατο κράκερ με λίγη μπανάνα. Διαβάστε περισσότερα για τη συνεχή διεύρυνση του μενού του.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies