Μωρά και νήπια στο αυτοκίνητο: συμβουλές ασφάλειας

Για το καλό του παιδιού σας και της δικής σας ψυχικής ηρεμίας, σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε κάποιους απλούς κανόνες ασφαλείας στο αυτοκίνητο.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

Πριν βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο, ελέγχετε να δείτε πού ακριβώς βρίσκεται το παιδί σας. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να το χτυπήσετε κατά λάθος.

Μέχρι να συνηθίσετε να ελέγχετε αντανακλαστικά, βάλτε μια μικρή φωτογραφία του παιδιού σας στο σκίαστρο πάνω από το τιμόνι ή στο μπρελόκ σας για να σας βοηθήσει να το θυμάστε.

Ελέγχετε πάντα πριν κλείσετε τα αυτόματα παράθυρα και χρησιμοποιείτε πάντα τις αυτόματες κλειδαριές του αυτοκινήτου για τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να διατηρείτε το παιδί σας ασφαλές. Οι κλειδαριές εξασφαλίζουν ότι το παιδί δεν μπορεί να πετάξει πράγματα έξω από το παράθυρο ή να μαγκώσει τα χέρια του. Στα παλιότερα αυτοκίνητα, χρησιμοποιείστε τις χειροκίνητες ασφάλειες και τοποθετείτε το καθισματάκι μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα εγκεκριμένο καθισματάκι αυτοκινήτου, κατάλληλο για την ηλικία και το μέγεθος του παιδιού σας (συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για την αγορά καθίσματος αυτοκινήτου).

Το παιδί σας πρέπει να κάθεται πάντα στο πίσω κάθισμα, ειδικά αν το αυτοκίνητό σας έχει αερόσακους.

Μην καπνίζετε μέσα στο αυτοκίνητο και απαγορεύστε το σε όλους τους επιβάτες.

Μην αφήνετε ποτέ το παιδί σας μόνο του στο αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία, όταν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Μετακινήστε το στο κέντρο του πίσω καθίσματος και χρησιμοποιήστε σκίαστρα για τα τζάμια, αν είναι απαραίτητο.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies