Φτιάξτε τις δικές σας παιδικές τροφές

Το σπιτικό σας φαγητό για το μωρό είναι η γευστική εναλλακτική στην ποικιλία των τροφών από τα καταστήματα.

Να πώς θα αρχίσετε.

Επενδύστε στα βασικά.

Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ ή ένα μιξεράκι, ένα μαχαίρι για να κόβετε και δίσκους για παγάκια αν θέλετε να καταψύχετε έξτρα μερίδες.

Διατηρήστε την καθαριότητα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας ακόμα αναπτύσσεται, οπότε πλένετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε. Διατηρήστε μια καθαρή επιφάνεια για την προετοιμασία και φυλάξτε τα τρόφιμα καταλλήλως.

Πετάξτε τα αποφάγια από το μπολ του μωρού σας.

Μαγειρέψτε αυτό που τρώτε.

Αν φτιάχνετε πατάτες με ψάρι για βραδινό, βάλτε άλλη μια πατάτα στο φούρνο για το μωρό σας. Η μερίδα του παιδιού σας δεν χρειάζεται καρυκεύματα.

Σερβίρετέ τη, χλιαρή (και λιωμένη για μικρότερα μωρά) για να μην κάψει το στόμα του.

Δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για το μωρό σας: περιμένετε να μεγαλώσει λίγο ακόμα πριν σερβίρετε σπανάκι, παντζάρια, γογγύλια, καρότα και λαχανικά όπως λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο.

Ξεκινήστε σιγά σιγά.

Εισάγετε μία νέα τροφή κάθε φορά.

Περιμένετε τουλάχιστον δύο ή τρεις μέρες πριν του προσφέρετε κάτι καινούργιο, καθώς καλό είναι να παρακολουθείτε για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Δοκιμάστε τις αποδεδειγμένα αγαπημένες του τροφές για να ευχαριστήσετε τους γευστικούς κάλυκες του μικρού σας.

Μήλα και αχλάδια.

Ξεφλουδίστε τα, βγάλτε τα κουκούτσια και μετά ψήστε τα ή βάλτε τα στον ατμό. Κάντε τα πουρέ μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρετε.

Πράσινη μπανάνα.

Ξεφλουδίστε μια ώριμη μπανάνα και ένα αβοκάντο. Λιώστε και τα δύο μαζί μέχρι να μαλακώσουν (δεν χρειάζεται μαγείρεμα!).

Αν το μωρό σας δεν τρώει στερεά τροφή αμέσως, μην ανησυχείτε: το γάλα σας από τον θηλασμό ή το γάλα “φόρμουλα” είναι η βασική του πηγή τροφής για τον πρώτο χρόνο, έτσι κι αλλιώς. Προς το παρόν, απλά απολαύστε τη διαδικασία να εισάγετε το μωρό σας στον υπέροχο κόσμο του φαγητού.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies