Μετάβαση στην περιήγηση
Pampers®  Αγάπη, Ύπνος και Παιχνίδι
Ιώσεις του δέρματος
0   σχόλια μελών
για αυτό το άρθρο
 
6
 
0
Ιώσεις του δέρματος
Ιώσεις του δέρματος

Έρπητας

Ο έρπητας στα παιδιά συνήθως οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα, που μπορεί να είναι τύπου 1 ή τύπου 2. Συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των χειλιών ή και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του δέρματος όπου το σώμα είναι εκτεθειμένο, πχ. στα μάγουλα, γενικότερα στο πρόσωπο, στα χέρια, κ.λπ. Ο ιός μεταδίδεται με την επαφή, από άτομο σε άτομο και με χρόνο επώασης από 2 έως 9 ημέρες. Ο έρπητας εμφανίζεται με χαρακτηριστικές φυσαλίδες σε ερυθηματώδη βάση, ενώ η εμφάνισή του μπορεί και να συνοδεύεται από ήπιο πυρετό και τοπική λεμφαδενίτιδα, διόγκωση δηλαδή των λεμφαδένων. Ο παιδοδερματολόγος είναι αυτός που θα επιλέγει την θεραπεία, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται και τοπική χρήση διαλυμάτων με οινόπνευμα, ενώ παράλληλα οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν ώστε το παιδί να τρώει καλά, να ξεκουράζεται και όταν πονά να του χορηγούν αναλγητικό σιρόπι.

Μολυσματική τέρμινθος

Εάν στο δέρμα του παιδιού σας εμφανιστούν εξογκώματα σε ήπιο κόκκινο χρώμα, όπου στο κέντρο τους παρουσιάζουν βαθούλωμα, ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από έναν ιό που ιατρικά αναφέρεται ως ιός της μολυσματικής τερμίνθου (ΙΜΤ). Η Μολυσματική Τέρμινθος εμφανίζεται και στους ενήλικες, στα παιδιά όμως, η μόλυνση αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, κυρίως όμως στα εκτεθειμένα μέρη του. Παιδιά με ατοπική δερματίτιδα (μία μορφή δερματοπάθειας που εμφανίζεται συνήθως κατά την παιδική ηλικία) εμφανίζονται πιο επιρρεπή στη λοίμωξη από τον ιό και σε αυτές τις περιπτώσεις η μολυσματική τέρμινθος ενδέχεται να επιδεινώσει την ατοπική δερματίτιδα. Το νόσημα στα παιδιά μεταδίδεται με στενή επαφή, πχ. με το παιχνίδι ή μέσω του νερού, όπως για παράδειγμα με τη χρήση της πισίνας και αυξάνε ται σημαν τικά έπειτα από έναν ενστικτώδη τραυματισμό, όπως το ξύσιμο. Στη συνέχεια και αφού το παιδί έχει μολυνθεί, από την αρχική βλάβη δημιουργούνται νέες. Η νόσος είναι καλοήθης και σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία δεν κρίνεται απαραίτητη, ειδικότερα εάν πρόκειται για μεμονωμένη βλάβη, καθώς η μολυσματική τέρμινθος μπορεί να υποχωρήσει αυτόματα. Ο θεράπων παιδοδερματολόγος θα συστήσει και την κατάλληλη θεραπεία, αν βέβαια κρίνει ότι χρειάζεται.

Επισήμανση: Το δέρμα μπορεί να αντιδράσει και σε μία ίωση, όχι δερματική, αλλά που αφορά ολόκληρο τον οργανισμό όπως ανεμοβλογιά, ερυθρά, ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κ.λπ.. Πλέον, όλα τα παιδιά εμβολιάζονται για την πρόληψη των νόσων αυτών και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η έκθεση του οργανισμού στις πιθανές παρενέργειες αυτών των ιώσεων όσο και στα συμπτώματά τους.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Τα πιο γρήγορα αλλάγματα με τις πάνες-βρακάκι Easy Up με την πιο γρήγορη απορροφητικότητα

Διαβάστε περισσότερα Πάνες-βρακάκι Easy Up
Πάνες-βρακάκι Easy Up