Μετάβαση στην περιήγηση
Pampers®  Αγάπη, Ύπνος και Παιχνίδι

Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης 8η Εβδομάδα

0   σχόλια μελών
για αυτό το άρθρο
 
56

Το μωρό σας
Από την κορφή στα νύχια. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εγκέφαλος άρχισε να αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικές δομές. Αυτή την εβδομάδα, άλλα .. Μάθετε περισσότερα

Η εγκυμοσύνη σας
Παίρνοντας την σωστή φροντίδα. Είναι ώρα για την πρώτη προγεννητική επίσκεψή σας, έτσι εάν δεν έχετε επισκεφτεί το γιατρό σας, .. Μάθετε περισσότερα


Το μωρό σας

Από την κορφή στα νύχια. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εγκέφαλος άρχισε να αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικές δομές. Αυτή την εβδομάδα, άλλα μέρη του σώματος αρχίζουν να σχηματίζονται: στις παλάμες και στα πέλματα αρχίζουν να εμφανίζονται μικροσκοπικά δάχτυλα με νηκτική μεμβράνη, ενώ η ουρά που ξεπρόβαλε στο κάτω μέρος του μικρού σας αρχίζει να εξαφανίζεται. Κοιλιακή ανάπτυξη. Τα άκρα δεν είναι τα μόνα που αναπτύσσονται - το κέντρο κάνει βήματα επίσης. Καθώς διαμορφώνονται τα έντερα, ένας κεντρικός βρόχος κινείται προς τον ομφάλιο λώρο επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για αυτόν στην κοιλιά. Ακόμη και σε αυτό το αρχικό στάδιο, τα έντερα λειτουργούν για να μεταφέρουν τα απόβλητα μακριά από το σώμα. Ένα μήνα από τώρα, όταν θα υπάρχει περισσότερος χώρος στην κοιλιά του μικρού σας, τα έντερα θα έχουν μεταφερθεί στην κοιλιά μακριά από τον λώρο.


Ζωντανή σύνδεση. Εάν θα μπορούσατε να τσιμπήσετε το σώμα του μικρού σας, θα το βλέπατε να αντιδράει με ένα τράνταγμα. Αυτό είναι επειδή το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα επικοινωνεί ήδη με τους μυς.


Μέτρηση. Ο μικροσκοπικός ένοικός σας έχει περίπου το μέγεθος και το σχήμα ενός μεγάλου φιστικιού, ζυγίζοντας περίπου 0,25 γραμμάρια και έχοντας μήκος από 7 έως 17 χιλιοστά. Φώτο Φίνις. Αρχίστε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας τώρα - η τεχνολογία υπερήχων παρέχει σήμερα μερικές καλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από αυτό το στάδιο. Αυτός ο υπέρηχος (μια φωτογραφία υπερήχου) παρουσιάζει πόσο έχει αναπτυχθεί το μικρό σας μόλις σε μερικές εβδομάδες. Δείτε το μάτι (1), το πηγούνι (2), τα πόδια (3), και τον πλακούντα (4).Η εγκυμοσύνη σας

Παίρνοντας την σωστή φροντίδα. Είναι ώρα για την πρώτη προγεννητική επίσκεψή σας, έτσι εάν δεν έχετε επισκεφτεί το γιατρό σας, κάντε το τώρα. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προγεννητικό έλεγχο στους πρώτους τρεις μήνες έχουν ομαλότερες εγκυμοσύνες και υγιέστερα μωρά από αυτές που δεν λαμβάνουν την πρώιμη φροντίδα. Είναι σημαντικό ότι νιώθετε άνετα με τη φιλοσοφία και τις πρακτικές του ατόμου που σας φροντίζει καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Οι επισκέψεις σας προγραμματίζονται συνήθως μία φορά το μήνα μέχρι τον έβδομο μήνα (28 εβδομάδες) και έπειτα συχνότερα μέχρι τη γέννα. Κανονικά θα εξετάζεστε κάθε δεκαπενθήμερο από την 28η μέχρι την 36η εβδομάδα και έπειτα εβδομαδιαίως έως ότου γεννηθεί το μωρό στις 40 εβδομάδες περίπου. Αυτοί οι ιατρικοί έλεγχοι προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία να υποβάλλετε ερωτήσεις. Έτσι μην διστάσετε να αναφέρετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, μεγάλες ή μικρές. Σημειώστε τις μεταξύ των επισκέψεων έτσι ώστε να μην τις ξεχνάτε. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το "Επιλέγοντας γιατρό και μαία".


Πότε να αποκαλύψετε ότι είστε έγκυος. Αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων: πότε θα πρέπει να μοιραστείτε τα συναρπαστικά νέα σας με τον υπόλοιπο κόσμο; Μερικά ζευγάρια το λένε αμέσως στους στενούς φίλους τους και στις οικογένειές τους. Άλλοι επιλέγουν να περιμένουν έως ότου περάσει το πρώτο τρίμηνο, όταν ο κίνδυνος αποβολής έχει μειωθεί. Μερικές γυναίκες προτιμούν να περιμένουν έως ότου η εγκυμοσύνη αρχίσει να φαίνεται.


Όταν είναι ώρα να το πείτε στον προϊστάμενό σας, μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε. Εάν έχετε μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου (ή εάν η πρωινή αδιαθεσία σας κρατά κλεισμένες στο μπάνιο), μπορεί να πρέπει να μοιραστείτε τα νέα το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε ένα πιο ελαστικό πρόγραμμα εργασίας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν μπορείτε να απολυθείτε από την εργασία σας επειδή είστε έγκυος. Όσο καιρό και αν έχετε δουλέψει, δικαιούστε 18 εβδομάδες άδειας μητρότητας και να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από αυτήν την περίοδο, εάν το επιθυμείτε. Εάν έχετε εργαστεί για τον τρέχοντα εργοδότη σας για τουλάχιστον 26 εβδομάδες δικαιούστε άδεια μητρότητας μετ' αποδοχών. Εάν δεν το δικαιούστε αυτό μπορείτε να απαιτήσετε το κρατικό επίδομα μητρότητας. Εάν η εργασία σας είναι τέτοια που θα βλάψει την υγεία είτε τη δική σας είτε του μωρού, ο εργοδότης σας πρέπει είτε να σας προσφέρει μια εναλλακτική εργασία είτε να σας θέσει σε διαθεσιμότητα μετ' αποδοχών. Δικαιούστε επίσης άδεια για να παρακολουθήσετε μαθήματα προγεννητικής αγωγής. Από τους ειδικούς. Νιώθετε κουρασμένη; «Είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα στην πρώιμη εγκυμοσύνη», λέει η Δρ Elaine Zwelling. «Μια καλή διατροφή, ο πολύς ύπνος, και η γυμναστική μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αποτροπή της κόπωσης». Πάρτε συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε την ενέργειά σας από τη Δρα Zwelling και τον Δρ. Thornton. 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Νέα Active Fit- κι έτσι το παιχνίδι δεν χρειάζεται να τελειώσει ποτέ

Διαβάστε περισσότερα Pampers Active Fit
Pampers Active Fit