Μετάβαση στην περιήγηση
Pampers®  Αγάπη, Ύπνος και Παιχνίδι

Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης 33η Εβδομάδα

0   σχόλια μελών
για αυτό το άρθρο
 
145

Το μωρό σας
Δείτε τι συνέβη με την ανάπτυξη του μωρού σας την προηγούμενη εβδομάδα. Γρήγορη μελέτη. «Όλες οι αισθήσεις μου λειτουργούν τώρα!» Ο .. Μάθετε περισσότερα

Η εγκυμοσύνη σας
Ζύγισμα. Πρέπει να παίρνετε βάρος επίσης - κάτι λιγότερο από 0,5 κιλά την εβδομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε .. Μάθετε περισσότερα


Το μωρό σας

Δείτε τι συνέβη με την ανάπτυξη του μωρού σας την προηγούμενη εβδομάδα. Γρήγορη μελέτη. «Όλες οι αισθήσεις μου λειτουργούν τώρα!» Ο εγκέφαλος του μωρού σας αναπτύσσεται ακόμα γρήγορα δεδομένου ότι οι πέντε αισθήσεις του ετοιμάζονται για τον κόσμο έξω από τη μήτρα. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να δει τον υγρό κόσμο γύρω του, να νιώθει την αίσθηση όταν αρπάζει ένα δάχτυλο ή όταν το πιπιλάει, όταν δοκιμάζει το αμνιακό υγρό που καταπίνει. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει όταν ακούει τον χτύπο της καρδιάς σας, τη φωνή σας, και το βουητό του στομαχιού σας. Φυσικά, δεν υπάρχει αέρας στον αμνιακό σάκο για να μεταφέρει μυρωδιά, αλλά εάν υπήρχε, θα μπορούσε επίσης να μυρίσει το περιβάλλον του.


Πιο πολύ κεφάλι. Λόγω της τεράστιας αύξησης του εγκεφάλου, η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού σας έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 1,3 εκατοστά μόνο αυτή την εβδομάδα.

Προσέξτε το μενού. Είναι σημαντικότερο από ποτέ να δώσετε προσοχή στη διατροφή σας. Οι απαιτήσεις του μωρού σας σε πρωτεΐνες και λίπος είναι στο μέγιστό τους κατά τη διάρκεια των επόμενων μερικών εβδομάδων, έτσι βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να τρώτε ισορροπημένα γεύματα. Το μικρό σας έχει τώρα μήκος περίπου 45 εκατοστά, ζυγίζει περισσότερο από 1,8 κιλά και θα διπλασιάσει το βάρος του κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά εβδομάδων. Διαβάστε το «Τρώγοντας για Δύο» για να μάθετε ποια τρόφιμα προσφέρουν σε σας και στο μωρό σας την μεγαλύτερη θρεπτική αξία.


Χόρεψε Τουίστ.

Αυτή η εικόνα Doppler παρουσιάζει τη ροή αίματος μέσω του ομφάλιου λώρου. Οι δύο αρτηρίες (1), που φαίνονται με κίτρινο, συστρέφονται γύρω από τη φλέβα (2), που φαίνεται με μπλε. Το μωρό μπορεί να κλωτσάει αυτό το λώρο, κρίνοντας από τη θέση του γονάτου του (3).Η εγκυμοσύνη σας

Ζύγισμα. Πρέπει να παίρνετε βάρος επίσης - κάτι λιγότερο από 0,5 κιλά την εβδομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε βάρος μέχρι λίγο πριν να γεννήσετε. Μην προσπαθήσετε να ελαττώσετε το βάρος σας, ακόμα κι αν ζυγίζετε περισσότερα κιλά από όσα ελπίζατε ότι θα παίρνατε. Το μωρό σας χρειάζεται τα πρόσθετα κιλά τώρα. Έχετε πολύ καιρό για να χάσετε βάρος μετά τη γέννησή του.


Παλεύοντας με τον πόνο στον καρπό. Εάν οι καρποί και τα δάχτυλά σας πονάνε, ή μουδιάζουν, δεν είστε η μόνη. Πολλές έγκυες γυναίκες αναπτύσσουν το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα, που χαρακτηρίζεται από ένα πρήξιμο γύρω από τα νεύρα στον καρπό. Συνήθως, τα προβλήματα του Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση, όπως τη δακτυλογράφηση, αλλά στην περίπτωσή σας η κατακράτηση υγρών είναι ο ένοχος. Όπως τα πόδια και οι αστράγαλοί σας γεμίζουν με υγρό, το ίδιο κάνει και ο καρπιαίος σωλήνας, ο σωλήνας που μεταφέρει τα νεύρα από τον καρπό σας στα δάχτυλά σας. Ο πόνος και το πρήξιμο θα εξαφανιστούν πιθανώς αφότου γεννήσετε.


Στο μεταξύ, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Εάν η ενόχληση χτυπήσει τη νύχτα, κάτι που είναι συνηθισμένο, αλλάξτε τη στάση του ύπνου σας έτσι ώστε να μην ασκείτε οποιαδήποτε πίεση στα χέρια ή τους καρπούς σας. Φορέστε ένα περικάρπιο, το οποίο θα κρατήσει τον καρπό σας σταθερό. Εάν είναι δυνατόν, μειώστε οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση - δακτυλογράφηση ή πιάνο, παραδείγματος χάριν. Εάν ο πόνος σας δεν μειώνεται με αυτά τα μέτρα και συνεχίζει να είναι έντονος, ο γιατρός σας μπορεί να σας κάνει μία ένεση στον καρπό για να μειώσει την ενόχληση. Σιγουρευτείτε ότι λέτε στο γιατρό σας οποιοδήποτε πόνο που νιώθετε.


Από τους ειδικούς. «Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιο υγρό να τρέχει από τα στήθη σας δεδομένου ότι πλησιάζετε στην προσδοκώμενη ημερομηνία γέννας σας», αναφέρει η Δρ Elaine Zwelling, «αυτή η διαρροή αποκαλείται πρωτόγαλα, και είναι απολύτως φυσιολογική. Αυτό το «πρωτόγαλα» θα είναι η πρώτη τροφή του μωρού σας εάν σχεδιάζετε να θηλάσετε». Μάθετε περισσότερα από την Δρα Zwelling και τον Δρα Thornton για τα οφέλη του πρωτογάλακτος.
 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Μωρομάντηλα Pampers Baby Fresh: Για καθαρό και υγιές δέρμα, με αγνό νερό και αλόη

Διαβάστε περισσότερα Μωρομάντηλα Pampers Baby Fresh: Για καθαρό και υγιές δέρμα, με αγνό νερό και αλόη
Μωρομάντηλα Pampers Baby Fresh: Για καθαρό και υγιές δέρμα, με αγνό νερό και αλόη