Είστε στην εβδομάδα

33η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

pregnancy-week-by-week-week-33

Τι να περιμένετε την 33η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, τώρα που έχουν αναπτυχθεί και οι πέντε αισθήσεις του
Το μωρό σας την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης.Στο σημείο αυτό, μπορεί να δει τον υγρό κόσμο γύρω του, να νιώσει την αίσθηση όταν αρπάζει το δάχτυλο του ποδιού του ή όταν πιπιλάει το δάχτυλο του χεριού του, να γευτεί το αμνιακό υγρό και να ακούσει τον καρδιακό παλμό σας. Δεν υπάρχει αέρας στον αμνιακό σάκο για να μεταφέρει μυρωδιές, αλλά εάν υπήρχε θα μπορούσε να μυρίσει.
Πρώτα το κεφαλάκι.Εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του εγκεφάλου, η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού σας έχει αυξηθεί πάνω από ένα εκατοστό, μόνο αυτή την εβδομάδα.
Προσοχή στο μενού.Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσέξετε τη διατροφή σας. Οι ανάγκες του μωρού για πρωτεΐνη και λιπαρά είναι στο ζενίθ για τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε ισορροπημένα γεύματα. Το μικρό σας τώρα έχει μήκος πάνω από 41 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 1.800 γραμμάρια και θα διπλασιάσει το βάρος του τις επόμενες επτά εβδομάδες.
Η εγκυμοσύνη σας την 33η εβδομάδα.
Ανεβαίνοντας στη ζυγαριά.Θα συνεχίσετε να βάζετε περίπου 450 γραμμάρια την εβδομάδα μέχρι να γεννήσετε. Μην προσπαθήσετε να επιβραδύνετε τη λήψη βάρους. Το μωρό σας χρειάζεται τα επιπλέον κιλά. Θα έχετε πολύ χρόνο να τα χάσετε αφού γεννηθεί.
Πόνος στους καρπούς.Πολλές έγκυες υποφέρουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα που προκαλείται από πρήξιμο των ιστών που βρίσκονται γύρω από τα νεύρα που βρίσκονται στον καρπό. Ο πόνος και το πρήξιμο πιθανόν να εξαφανιστούν μετά τη γέννα. Εντωμεταξύ, προσπαθήσετε να αλλάξετε τη θέση ύπνου σας για να μην ασκείτε επιπλέον πίεση στα χέρια ή στους καρπούς σας. Φορέστε περικάρπιο για να κρατάτε τον καρπό σας στην ευθεία. Ενημερώστε το γυναικολόγο σας για τον πόνο που νιώθετε.


Αφήστε ένα σχόλιο *Απαραίτητο κείμενο
Επιβεβαιώνω ότι έχω γράψει το σύνολο του περιεχομένου και συμφωνώ με τις κοινοτικές κατευθυντήριες γραμμές και τους όρους και τις προϋποθέσεις

Ενδείξεις ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει: Πώς να διαβάσετε τα σημάδια του σώματός σας

Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού; Διαβάστε εδώ πώς να ξεχωρίσετε τις σωστές από τις λανθασμένες ενδείξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Ρουχισμός μωρού: τι πραγματικά χρειάζεστε

Βοήθεια! Τι χρειάζεται πραγματικά το μωρό μου; Δείτε εδώ μια λίστα με τα βασικά είδη που χρειάζεται το μωρό σας για να μπορείτε να επιλέγετε καλύτερα ανάμεσα στα ράφια των καταστημάτων και στις προσφορές στο

Διαβάστε περισσότερα